Veelgestelde Vragen

Wij bieden twee versies aan, beiden onder de vorm van een maandelijkse licentie. Een “Light -versie” voor kleine ondernemingen die financiële gemoedsrust willen en dus altijd “on top of things” wensen te zijn. En een “Pro-versie” voor ondernemingen die hard groeien en willen budgetteren en simuleren en zo weinig mogelijk tijd willen steken in de opmaak en het onderhoud hiervan. Voor meer info check deze pagina.

Deze vraag stelt zich omdat je niet wilt dat er dubbele transacties voorzien zijn in de forecast. Daarom is het belangrijk te weten dat wij actuals (banktransacties) en forecasts (toekomstige transacties) naast elkaar tonen. Deze hoeven dus niet gematcht te worden.

Waar wel matching moet gebeuren, is tussen de verschillende types forecasts (= toekomstige inkomsten of uitgaven): openstaande facturen enerzijds en voorziene transacties anderzijds.

Bijvoorbeeld: in je forecast staat dat jij elke maand €1.210 huur kantoorruimte betaalt op de 25e van de maand. Dat betekent dat er elke maand minstens een uitgave van €1.210 gepland is.

Wanneer nu de factuur van jouw kantoorruimte toekomt (bijvoorbeeld op de 2e van de maand, voor een bedrag van €1.094,5) dan staat die in Cashplannr bij Master Data > Openstaande facturen. Dat betekent dat er initieel twee transacties “huur kantoorruimte” voorzien zijn in die maand.

Hoe pakken wij dit aan?

Cashplannr checkt bij elke factuur of er reeds een voorziening (forecast) gemaakt is die hiermee overeenkomt. Hiervoor nemen wij een aantal parameters in aanmerking:

  • Relatie
  • Categorie
  • Bedrag
  • Datum

 

Als één of meerdere van deze parameters in de buurt van elkaar liggen (tussen factuur en voorziening), dan gaan wij de forecast vervangen door de openstaande factuur. 

Je kan zien welke forecasts gematcht zijn aan facturen in Master Data > Matchings. 

Wanneer een factuur te veel afwijkt van de forecast, kan je nog steeds zelf de matching doen door de forecast eenvoudig te verwijderen. Dit doe je best rechtstreeks in het dashboard.

Het kan zijn dat je door middel van een integratie met bijvoorbeeld Teamleader, verwachte inkomsten (deals) importeert. Veelal staan deals in je CRM-software als één bedrag. In Cashplannr kan je dit bedrag dan splitsen.