Financiële gemoedsrust voor groeiende ondernemingen

Als je een groeiende onderneming runt, dan herken je vast een van deze situaties:

  • Zal ik voldoende cash beschikbaar hebben om mijn werknemers te betalen volgende maand?
  • Is deze investering haalbaar voor mijn bedrijf? Hoeveel zal ik lenen?
  • Wat is de impact van dit project op de cash flow van onze onderneming?
  • Ik wil enkele financiële scenario’s voor het komende jaar uittekenen.

Ondernemers zijn problem solvers

Als ondernemer ben je het gewoon om problemen op te lossen. “Alweer een probleem opgelost”, betekent immers gemoedsrust. Cash flow is een belangrijke KPI voor elke groeiende onderneming en op dat vlak wil je te allen tijde de vinger aan de pols houden.

Er bestaan voldoende financiële tools om zicht te geven op hoe je in het verleden gepresteerd hebt, maar wat met de toekomst?

Tientallen gesprekken met ondernemers, boekhouders en accountants leren ons dat veel ondernemers spreadsheets gebruiken om de toekomst te plannen. Het nadeel is dat een tikfout rap gemaakt is en dat je je in je cash forecast geen fouten kunt permitteren.

Tegelijk is een budget opmaken in Excel tijdrovend en moet je elke keer opnieuw beginnen.

Gezonde cash flow, gelukkige ondernemer

Cashplannr heeft als missie:

Ondernemers financiële gemoedsrust bezorgen.

Met Cashplannr hoeft je niet telkens je bankrekeningen te checken om te zien wat je cashpositie is. Je hoeft ook niet elke keer te herbeginnen. Je krijgt immers van ons automatische suggesties om je toekomst te plannen en je cash positie is steeds up-to-date.

De facturen die je uitschrijft of binnenkomen worden automatisch als forecast gepland, waardoor je toekomstbeeld altijd juist is.

Daarnaast kan je makkelijk zelf aanvullingen doen.

Je kan ook makkelijk simulaties maken en zo scenario’s voor de toekomst bouwen. Bewaar de scenario’s voor later zodat je kan vergelijken.