Ondernemer in de kijker

Bram van Experience Lab

Waarom X-Lab?

Bram:

“Als freelancer was ik al enkele jaren actief in het begeleiden van bedrijven – van startups tot KMO’s – op vlak van websites, digitale strategie, online tools en marketing technology. Agencies gaan heel vaak projectmatig te werk. Toch zien we dat bij groeiende bedrijven de website nooit volledig af is.

Dit is zeker zo bij start-ups. Die moeten heel snel kunnen schakelen en pivoteren. Dat is des te meer gebleken tijdens deze pandemie.

Bij Experience Lab willen we langdurige partnerships opzetten met onze klanten. Daarbij willen we focussen op een uitzonderlijke ervaring, voor zowel onze eigen mensen, onze klanten en als voor de eindgebruiker.”

Wat doet X-Lab nu precies?

“Bij Experience Lab helpen we onze klanten met complexe technologieën voor hun website, apps, integraties, alsook met geavanceerde marketing: data-driven marketing, performance marketing en marketing automation.

Deze combo van marketing en technology, gecombineerd met onze unieke, agile manier van werken, zorgt ervoor dat wij de ideale partner zijn voor groeiende bedrijven om samen die ultieme digital experience uit te bouwen.”

Waarom Cashplannr?

“Experience lab zit zelf in de start-up-fase; dit wil zeggen dat wij de komende jaren snel willen groeien om zo voor nog meer klanten, een nog betere service te kunnen leveren. Cruciaal daarin is onze cash flow: wij willen op elk moment weten hoe we er financieel voorstaan, hoeveel cash er beschikbaar is en hoeveel we opnieuw kunnen investeren in ons bedrijf en dus in onze eigen mensen.

Vroeger keken we daarvoor nog onze bankrekening en ons boekhoudprogramma, maar dat geeft niet altijd het juiste beeld. Cashplannr geeft ons een betrouwbare forecast en zorgt ervoor dat wij op elk moment de inzichten hebben die we als snelgroeiend bedrijf nodig hebben om de juiste beslissingen te maken.”